joi, 23 iunie 2011

Atractii Si Locuri De Vizitat In Romania

ROMANIA poate fi descrisa ca o frumusete naturala, cu locuri legate de Contele Dracula, manastiri medievale, plaje, traditii clasice si populare, partii de schi, statiuni balneare si peisaje rurale fascinante, care alcatuiesc principalele atractii nationale.Romania ii atrage pe turistii carora le place vanatoarea, peisaje rurale de vis, muzica folclorica si activitati in aer liber. Acestia trebuie sa fie pregatiti sa se urce pe drumuri de munte pentru a descoperi cateva dintre cele mai interesante locuri din tara.
Coasta Marii Negre

Coasta Marii Negre se intinde pe o distanta de 244Km/153 mile si este principala zona turistica a Romaniei. Aici soarele straluceste 10-11 ore pe zi, media zilelor insorite este de 24-25 zile pe luna (in timpul verii), mareele sunt practic inexistente iar aerul este bine ionizat cu aerosoli marini. In partea de sud a coastei, 72 km/45 mile de plaje cu nisip fin, de la rezervatia naturala Delta Dunarii (unde vietuiesc peste 300 specii de pasari) pana la granita cu Bulgaria, s-a dezvoltat o retea de statiuni (care sunt printre putinele statiuni din Europa ce se pot mandri cu soare pe tot timpul zilei) si statiuni balneo-climaterice. La toate statiunile se ajunge cu usurinta cu trenul sau cu autobuzul. Statiunile ofera o multitudine de posibilitati de cazare (peste 125.000 de paturi in hoteluri si vile). Totodata, plajele cu nisipul foarte fin nu reprezinta singurele avantaje ale coastei Marii Negre. Intensitatea mare a radiatiilor solare se spune ca are efect stimulativ si tamaduitor. Intregul complex de nisip, aer, soare si apa este foarte benefic, cu rezultate semnificative in thalasoterapie.

Constanta, cel mai mare port romanesc si al doilea oras ca marime, este principala poarta de acces spre Marea Neagra si celelalte statiuni de pe litoral. gateway to other resorts.
Construit sub denumirea de Tomis, de greci in secolul al VI-lea i.e.n.ca un oras port. A fost mai tarziu dezvoltat de romani si I-a fost schimbat numele dupa imparatul roman Constantin. Aici a fost exilat poetul Ovid Octavian Agustus de catre imparat. Orasul a fost atacat si distrus de Avari in secolul al 7-lea si nu s-a re-dezvoltat pina in secolul 19 cand regele Carol a decis sa-l transforme intr-un port maritime si statiune turistica.
Constanta este usor accesibila cu masina (3 ore jumatate de condus de la Bucuresti), cu avionul, trenul (trenuri intercities de la si spre Bucuresti sau alte orase) si cu vaporul (182 mile marine de la stramtoarea Bosfor). Cele mai mari atractii turistice sunt: Cazinoul, Acvariul, Delfinariul si Planetariul.

Mamaia
Cea mai mare statiune (27.000 paturi in 61 de hoteluri), cunoscuta sub numele de “Perla Marii Negre", este situata la cativa km. nord de Constanta. Are cel mai fin nisip si cea mai neteda plaja de pe intreaga coasta. Costruita special pentru vacantele familiilor, asigura o multime de posibilitati de amuzament si facilitati sportive: sporturi de apa (pe mare si pe lacul Mamaia), tenis, bowling, minigolf, biliard etc.

Toate celelalte statiuni sunt amplasate la sud de Constanta pe o fasie intinzandu-se pana la granita cu Bulgaria. Acestea includ Eforie Nord si Eforie Sud; Costinesti, statiunea favorita a tinerilor pentru preturile mai accesibile si viata de noapte intensa; Neptun, inconjurata de paduri, si statiunea imediat vecina Jupiter; mai departe la sud sunt statiunile Cap Aurora,Venus, Saturn si in final, Mangalia, un alt oras fortificat in secolul al 6-lea , numit initial "Callatis", acum un oras balnear.

Namolul de la Mangalia, Eforie Nord, Eforie Sud, Neptun, si Techirghiol ofera o larga varietate de tratamente terapeutice, incluzand bai de namol, si cura celebra pe plan mondial cunoscuta ca si cura romaneasca de Gerovita. Personalul medical este cu calificare inalta si clinicile sunt deschise tot anul.
In afara plajelor si statiunilor cu namol, se pot vizita ruinele antice ale cetatilor grecesti Histria si Adamclisi, sau podgoria celebra pe plan mondial Murfatlar.

EFORIE NORD
Situata la 17 km sud de Constanta, Eforie Nord are posibilitati de cazare de 3.300 paturi in hoteluri si vile (de categorii de 1 sau 3 stele) din care aproape 1.400 apartin Complexului Turistic Balnear. Namolul din lacul Techirghiol ajuta la tratarea diferitelor boli reumatice sau dermatologice
EFORIE SUD
Statiunea are peste 2.500 paturi in hoteluri si vile (de categorii de 1 sau 2 stele). Binecunoscuta datorita centrului de sanatate “Baile Reci”, situat in apropierea lacului Techirghiol (asigura tratamente de aer cu apa sarata din lac si faimosul tratament romanesc Gerovital).
COSTINESTI
Se deschide pe 1 mai in fiecare an si este capitala de vara a tinerilor din Romania.
NEPTUN-OLIMP
Este cea mai moderna statiune, situata in apropierea unei paduri de mesteceni (padurea Comorova) si in vecinatatea a doua lacuri de apa dulce. Statiunea dispune de 14.700 paturi in hoteluri si vile (de 1-3 stele). Fosta rezidenta de vara a familiei Ceausescu se mai gaseste inca aici. Statiunea ofera excelente facilitati: hoteluri luxoase si vile pe plaja sau in padurea Comorova, multe terenuri sportive, piscine in aer liber sau acoperite, bowling, minigolf, tenis, biliard, restaurante, cluburi, discoteci.
JUPITER-VENUS-SATURN-CAP AURORA
Sunt situate la sud de Neptun si sunt cele mai potrivite destinatii pentru vacantele celor cu buget mic. Acestea ofera o larga varietate de hoteluri, vile si campinguri ieftine, dar si confortabile.
MANGALIA
Situata la doar 8 km nord de granita cu Bulgaria, fiind foarte cunoscuta mai ales ca statiune balneo-climaterica. Fostul “Callatis”, o fortareata fortificata, Mangalia este pozitionata la aceeasi latitudine ca statiunile Nisa si Montecarlo. Hotelul Mangalia, un hotel de tratament special cu 280 de camere, ramane deschis tot timpul anului si este deservit de un personal bine pregatit. Tratamentul terapeut include thalasoterapia, impachetari cu namol bogat in minerale si tratament “Gerovital”. Cele mai mari atractii le reprezinta fortaretele antice Callatis, Moschea Turceasca si Muzeul de Arheologie.
2 MAI si VAMA VECHE
Sunt doua sate linistite care au devenit destinatia traditionala pentru cei ce indragesc plajele linistite, natura si inotul in mare.

Delta Dunarii


Delta Dunarii este un loc exotic, un refugiu salbatic ce gazduieste peste 1200 de varietati de copaci si plante, 300 de specii de pasari si 100 de specii de pesti. “Poarta” spre acest paradis al apelor este orasul Tulcea.
Considerata a doua ca marime din Europa (3.446 kmp) Delta Dunarii-rezervatie a biosferei-este numita pe drept cuvant "Paradisul pasarilor". Grindul Letea, rezervatia de colonii de pasari de la Perisor-Zatoane, Uzlina-Crisana, Golovita si Insulele Sacalin sunt locuri unice ce atrag in fiecare an turisti din cele mai indepartate colturi ale lumii.
Istoria locuitorilor Deltei, strins legata de cea a Dobrogei se pierde in indepartate timpuri. Urmele de viata, descoperite pe acest teritoriu se aseamana foarte mult cu cele ale culturii Hamangia, demonstrand ca aici a fost o civilizatie inca din perioada paleolitica.Obiecte si vestigii geto-dacice au fost descoperite la Enisala si Mahmudia. O multime de culturi si de civilizatii (romana, greaca, bizantina) si-au lasat amprenta asupra locuitorilor din Chilia Veche, Tulcea, Sulina si Babadag. Grupuri etnice de bulgari, ucrainieni, lipoveni, amestecati de-a lungul timpului cu moldoveni si ciobani transilvaneni, formeaza o cultura si o civilizatie speciala rurala. Fiecare dintre cei stabiliti pe aceste locuri si-au pastrat obiceiurile, religia si stilul de viata intr-o convietuire ce dureaza de sute de ani. Astfel, istoria zonei ne apare ca un melange de culturi si traditii.

O expeditie in Delta Dunarii inseamna descoperirea Grindului Letea, cu copacii ei cunoscuti ca asimetrici. De asemenea inseamna descoperirea “Paradisului Pasarilor”, parcul natural si coloniile de pasari ca de exemplu Petrisor, Zatoane, Uslina-Crisan, Golobovita si Insula Sahalin.

Pestele este specialitatea culinara locala si aici poti gasi o varietate larga de mancaruri din peste, din care trebuie nu trebuie omisa ciorba de peste locala. Delta trebuie explorata cu vaporasul, salupa, barcile de pescuit, sau caiacul.

Manastiri

Manastirile pictate ale Bucovinei sunt unele dintre cele mai frumoase si mai interesante puncte de atractie din. Ctitorite de Stefan cel Mare, peretii exteriori ai manastirilor au fost initial pictate cu scene colorate din Biblie pentru a educa taranii. Este de remarcat faptul ca dupa 500 de ani aceste fresce sunt inca vibrante si frumoase. Intre cele mai notabile manastiri se numara Voronet, construita in 1488 si numita Capela Sixtina a Estului; Sucevita, cu unica “Scara a virtutii” ; Humor, aratand intr-un mod amuzant diavolul in persoana unei femei, Moldovita, unde se arata o monumentala scena a asediului Constantinopolului, si Arbore. Ramasitele lui Stefan cel Mare se odihnesc la Putna, care adaposteste un muzeu cu comori de arta medievala cum ar fi covoare, icoane, miniaturi si bijuterii. Orasul Suceava este punctul de plecare pentru turul Bucovinei.

In Transilvania, manastirea Ramet este asezata pe valea raului Geoagiu, in Muntii Trascau, langa Teius. Construita in secolul al 14-lea, in timpul regilor Matei Corvin al Ungariei si Radu cel Mare printul Valahiei.

Familia princiara Valaha a Brancovenilor, au fondat Sambata de Sus in secolul al 17-lea. Aceasta este asezata pe valea raului Sambata la poalele Muntilor Fagaras.A fost re-construita in anul1926 si in 1954 a fost stabilita aici o scoala de pictura pe sticla.

Muntii Carpati


Muntii Carpati formeaza un arc in chiar centrul Romaniei. De fapt, 31% din suprafata tarii este muntoasa. In aceasta zona se gasesc nenumarate locuri de o frumusete naturala desosebita: masive muntoase, chei, lacuri, pesteri, vulcani noroiosi si depozite fosile. Sutele de specii de flora si fauna sunt protejate in 400 parcuri si rezervatii naturale. Muntii Carpati adapostesc o serie de statiuni apreciate pentru posibilitatile pe care le ofera pentru ski, drumetii montate, inot.

deposits. 400 parks and nature reservations protect the hundreds of species of flora and fauna.

The mountains also host a number of popular resorts for enjoying snow skiing, hiking, and swimming year-round.
Statiuni de iarna

Valea Prahovei, la poalele Muntilor Bucegi este cea mai populara zona de ski din Romania avand patru statiuni principale: Sinaia, Busteni, Predeal si Poiana Brasov. Este de asemenea o zona foarte propice pentru drumetii.
Sinaia impreuna cu vecinul sau nordic, Busteni, se afla in valea vestica a Muntilor Bucegi mountains la aproximativ 1 ora nord de Bucuresti. La Sinaia se gaseste de asemenea Castelul Peles. Mai in nord, Predeal strajuieste ambele parti ale drumului dintre Bucuresti si Brasov. Este cea mai populara statiune de iarna; zapada rezista mai mult de 100 zile pe an.
Poiana Brasov, la 3,400 picioare altitudine, se afla la 9 mile de Brasov cu autobuzul. Este cea mai bine echipata statiune, cu 12 partii de schi. Se gasesc aici si terenuri de fotbal, baschet, handbal, piscine, cluburi de fitness si sauna.
Cele mai cunoscute statiuni in Carpatii estici suntT: Durau, Vatra Dornei and Borsa.
Vatra Dornei se afla la poalele muntilor Ruraa-Giumala. Este foarte cunoscuta pentru apele minerale, ca si pentru partiile de schi. Borsa se afla mai in nord, la poalele muntilor Rodnei si Maramures. Alaturi de sporturi de iarna, o atractie deosebita o exercita dealurile din imprejur. Durau se afla la poalele muntelui Ceahlau.

Drumetii si camping
Muntii Retezat, in partea vestica a Carpatilor sudici, sunt masivul cel mai stancos din Romania. Declarat Parc National in 1935, are o suprafata de 32 000 acri, 100 lacuri glaciare si peste 300 specii florale. Statiunea Paltinis, aproape de Sibiu, seamana cu o fortareata medievala fiind cel mai bun loc pentru a petrece o vacanta la munte.
Capatii estici, la Campulung Moldovenesc, la poalele Muntilor Rarau, se gasesc Petrele Doamnei, o stanca calcaroasa de 230 picioare inaltime; si Slatioara cu arbori vechi de 400 de ani si avand peste 160 picioare inaltime.
Cheile Bicazului, lungi de 3 mile, cu ziduri de 980 picioare si adapostind peste 300 specii de flori, reprezinta o adevarata incercare pentru alpinisti si speologi. Piatra Neamt are unul dintre cele mai importante depozite de fauna marina fosila.

Pesteri
Pestera Ursilor, se afla la 1 600 picioare altitudine in platoul Padesul din Muntii Apuseni, aproape de orasul Stie. Are 3 300 picioare lungume, pe doua nivele, continand schelete de ursi.
Pestera Muierii se afla in partea sud-vestica a muntilor Capatanii in Carpatii sudici.
Izvorul Tausoarelor este cea mai adanca pestera din Romana, coborand 1 500 picioare in partea sudica a Muntilor Rodna din Carpatii nordici, aproape de Nasaud
Pestera Topolnita este una dintre cele mai mari pesteri din lume, avadn 33 000 picioare lungime. Se afla in platoul Mehedinti, aproape de Drobeta Turnu Severin. Creata de patru rauri ce dispar in interiorul pesterii, are patru nivele, caderi de apa, paraie si lacuri.
 

Transilvania



Transilvania este una dintre cele mai cunoscute si romantice zone ale Romaniei. Numele sau este asociat legendelor nascute in jurul castelelor si padurilor, muntilor si oraselor medievale. O zona dezvoltata in egala masura de romani si de comunitatile germana si maghiara, Transilvania are o istorie agitata. Amatorii de istorie, asadar precum si cei de drumetii, rezervatii naturale si ski, pot gasi aici o varietate de atractii turistice.

Transilvania se afla in centrul Romaniei, inconjurata de lantul Carpatilor. Cel mai mare oras transilvanean, Brasov-ul, este amplasat la poalele Muntelui Postavaru. In perioada medievala, orasul Brasov era un oras commercial saxon. Piata din centrul orasului precum si imprejurimile sint, inca, populate cu nenumarate cafenele si mici magazine private. Cladirile sint ornate in stil architectural germanic. Printre punctele de atractie se numara Biserica Neagra, Piata Sfatului si districul Schei (orasul vechi). Turistii pot urca in Poiana Brasov sau vizita Castelul Bran, la numai citiva kilometri de Brasov. Orasul este unul dintre cel mai importante noduri rutiere inRomania si se afla la doar trei ore distanta de Bucuresti.

Apoi, la numai o ora si jumatate de Brasov, se afla orasul Sighisoara considerat ca cel mai bine conservat oras medieval din Europa. Cetatea Sigishoara precum si bisericile si cladirile medievele dating din secolul 16 dezvaluie privirilor turistilor un spectacol minunat. Strazile inguste si pietruite poarta pasii amatorilor de istorie catre locul in care s-a nascut Vlad Tepes. Orologiul din turnul cetatii troneaza peste tot orasul. Turnul adaposteste un miz muzeu istoric si diferite piese din orologii vechi.

Parasind Sighisoara si inaintind spre vest, intilnim orasul Sibiu. Intemeiat in secolul 12 de saxoni, cladirile orasului pastreaza arhitectura specifica si un colorit aparte. Citeva dintre punctele de atractie in Sibiu sint muzeul Bruckenthal, cel mai vechi muzeu de arta din Romania, infiintat in 1817 si amplasat in Piata Mare. De asemenea, Primaria veche a orasului adapostita de o cladire in stil gotic construita in secolul 15 precum si bisericile amintind de perioada medievala sint atractii turistice care merita vizitate. Strazile meandrate, piatetele si scarile de piatra poarta turistii catre partea veche a orasului.

La marginea orasului, se afla Muzeul de Traditii Populare in care sint expuse tipuri de locuinte din diferite zone ale tarii
In sfirsit, patrunzind in inima Transilvaniei, gasim Cluj-Napoca, un oras universitar cu 300.000 de locuitori. Ca si Sibiul, orasul Cluj a fost intemeiat de saxoni in secolul 13, devenind in timp unul dintre cele mai importante centre economice si culturale ale Romaniei.

Castele de legenda ale Romaniei



Castelul Peles

Castelul Peles, amplasat la poalele vestice ale Bucegilor, in Sinaia, a fost construit pe timpul regelui Carol I in secolul 19 ca resedinta de vara. Interiorul castelului este de o eleganta deosebita, in timp ce peretii si intregul castel sint adevarate expozitii de obiecte de arta.



Castelul Bran
O fortareata medievale, Castelul Bran este cunoscut ca fosta resedinta a personajului Dracula. Castelul a fost construit in 1377 pentru a proteja orasul Brasov de invadatori. Domnitorul Vlad Tepes, legendarul Dracula, nu a locuit cu-adevarat in castel, constructia fiind refugiul favorit al Reginei Maria intre anii 1920 si 1930. Incaperile castelului si turnul sint construite in jurul unei curti interioare. Castelul este amplasat pe un virf de munte de unde se poate vedea tot satul Bran. La poalele castelului, este deschis un muzeu etnografic cu piese de mobila, gospodarie si costume romanesti.

Castelul Corvin
 
Castelul Corvin este cel mai reprezentativ monument de arhitectura gotica in Transilvania. Construit in secolul 14 in Hunedoara, pe locul unei foste asezari romane, castelul a fost folosit ca resedinta de aparare de familiile princiare. In 1390, regele ungar Sigismund de Luxemburg a daruit castelul printului Voicu de Hunedoara ca recompensa pentru faptele sale de vitejie
Castelul Fagaras
Fortareata Fagaras a fost contruita in secolul 14 si imbunatatita in secolul 17 de printii transilvaneni dupa stilul renascentist. Mult timp, castelul a servit ca loc de intilnire pentru sedintele Dietei din Transilvania. In secolul 18, in timpul domniei Hasburgilor, constructia a fost modificata in stilul Vauban. Intre 1948-1960, fortareata Fagaras a fost folosita de autoritatiel vremii ca penitenciar pentru detinutii politici. Astazi, amplasamentul adopasteste un muzeu un 80 de Sali si sectiuni istorice, etnografice si arta.
Castelul Bethlen
Castelul Bethlen poate fi vizitat in localitatea Cetatea de Balta, linga Blaj. A fost construit in secolul 16 in stil renascentist francez si restaurat un secolul mai tirziu cind a fost adaugata o poarta in stil baroc.

Bucuresti

Stiut pentru largile bulevarde, glorioasa Belle Époque, cladiri si reputatie pentru viata buna, capitala Romaniei era numita pe vremuri “Micul Paris”. Construit de printii Valahiei, Bucurestiul s-a transformat profund odata cu independnta Romaniei la sfarsitul secolului al 19-lea, cand arhitecti francezi sau pregatiti in Franta l-au remodelat. Exista chiar si un Arc de Triumf pe elaganta soseaua Kiseleff, un bulevard mai lung decat faimosul bulevard parizian Champs-Elysees.

Astazi Bucurestiul cunoaste o vigoare reinnoita. Fiind poarta majora a tarii, este un punct natural de a porni intr-o vizita. Arhitectura orasului ramane una dintre principalele atractii. Ca elemente principale putem enumera biserica Curtea Veche, ruinele din secolul al 15-lea al palatului Printului Vlad Tepes, bisericile ordodoxe, si Casa Parlamentului cu cele 6000 de camere ale sale.

Inima orasului o constituie Piata Revolutiei, locul unde a fost vechiul palat Regal. Majoritatea atractiilor turistice se afla la distanta acceptabila de mers pe jos din Piata Revolutiei si la est de Bulevardul Calea Victoriei, Piata Universitatii.

Locurile care trebuie vazute includ Muzeul National de Arta adapostit de fostul Palat Regal, Muzeul National de Istorie pe Calea Victoriei cu splendidele colectii de aur, magnifica Biserica a Patriarhiei datata in anul 1657, Muzeul Satului deschis in aer liber in Parcul Herastrau, o splendida colectie de arhitectura rurala din toata tara.


Poiana Brasov

Supranumita "Poiana Soarelui", se gaseste la numai 13 km de Brasov sau la 2.5 ore de condus, nord de Bucuresti, pe drumul National 1.

Este situata la 1.030 m altitudine si ofera numeroase facilitati pentru petrecerea vacantelor, atit vara cit si iarna. Dispune de o retea moderna de hoteluri (Sport, Poiana, Piatra Mare, Bradul), vile, restaurante, discoteci, pirtii de schi de diferite grade de dificultate, ajungind pina la 4.5km lungime, ( una fiind luminata) si prevazute cu sistem de transport pe cablu, centre de inchiriere a materialului si echipamentului sportiv, piscine etc. Pescuitul si plimbarile cu barca (pe lacul din centrul statiunii), bowling-ul, billiard-ul, tenisul, calaria sint numai citeva din activitatile ce pot fi practicate in statiune.
Sinaia

Situata pe Valea Prahovei la poalele muntilor Furnica si Piatra Arsa, la altitudinea de 800 m, Sinaia este cunoscuta ca statiune turistica inca din anul 1860 cind Regele Carol I si-a stabilit aici resedinta de vara.

Supranumita "Perla Carpatilor", Sinaia are o pirtie de bob si numeroase pirtii de schi, hoteluri (Holiday Inn, International, Sinaia etc) moteluri si vile, un cazinou, restaurante, baruri si discoteci. Atractiile mai importane sint:Castelul Peles (160 de camere)-construit de Regele Carol I si care adaposteste o inestimabila colectie de pictura, sculptura si mobilier, micutul Castel Pelisor si Manastirea Sinaia-construita intre 1695-1796 in stilul brincovenesc. Sinaia este unul din punctele de plecare pentru numeroase trasee montane catre cabanele Piatra Arsa, Padina, Omu si altele.

Fiind in acelasi timp si o binecunoscuta statiune balneara, Sinaia este apreciata in special datorita aerului puternic ozonat si a izvoarelor cu apa minerala , foarte eficace in tratamentul gastritelor, nevrozelor sau afectiunilor renale.
Predeal

Situat la peste 1.000 m altitudine, la numai 147 km N de Bucuresti, Predealul ofera o gama larga de posibilitati de cazare atit in hoteluri (clasificate de la 1 la 3 stele:Orizont, Brazi, Predeal, Carmen) si vile cit si in cabane (Girbova, Susai, Clabucet Plecare) ori in camping. Iubitorii ski-ului pot practica acest sport pe cele 15 pirtii dotate cu instalatii de transport pe cablu si deservite de monitori calificati, majoritatea fiind vorbitori de engleza, franceza sau.germana.

Viata de noapte este intensa, Predealul dispunind de multe restaurante (unele cu program folcloric), baruri, discoteci si sali de jocuri de noroc.
Busteni
Asezata pe aceeasi Vale a Prahovei ca Predealul ori Sinaia, la o altitudine de 880 m este principala poarta de acces spre traseele turistice si alpine din muntii Bucegi. Sfinxul si Babele, adevarate monumente naturale create prin erodarea stincilor de-a lungul timpului de catre vinturi si precipitatii, impreuna cu Crucea Eroilor (49 m inaltime, inaugurata in 1927 pe virful Caraiman in cinstea eroilor romani cazuti in primul razboi mondial) reprezinta atractiile cele mai importante ale statiunii. Busteni-ul dispune de un numar important de locuri de cazare in hoteluri (cel mai important fiind Silva amplasat chiar linga statia de telecabina), vile sau in camping.
Azuga

Aflata la o distanta de numai 15 km N de Busteni, este o statiune cunoscuta inca din sec.al XII-lea, in special datorita izvoarelor cu apa bogate in minerale. Azuga ofera excelente facilitati pentru practicarea schiului pe o moderna pirtie prevazuta recent cu instalatie de iluminat.
Durau
Statiunea se gaseste in partea de nord a Carpatilor la o altitudine de 800 m si dispune de hoteluri si vile confortabile.Principalele atractii turistice sint cascada Duruitoarea, aflata in imediata vecinatate, si o mica biserica pictata de N.Tonitza, unul din cei mai mari pictori romani. Din statiune se pot organiza scurte drumetii catre cabanele Dochia, Izvorul Muresului sau Fintinele.
Paltinis

Se situeaza in muntii Cindrelului, din Carpatii Meridionali, nu departe de orasul Sibiu. Este statiunea aflata la cea mai mare altitudine din tara, 1442 m, si dateaza de la sfirsitul secolului al XIX-lea. Dispune de spatii de cazare in hoteluri si vile, pirtii de ski prevazute cu instalatii de transport pe cablu, restaurante, baruri si spatii comerciale. Muzeul Brukenthal din Sibiu si Muzeul Icoanelor pe Sticla din Sibiel reprezinta doar o mica parte a atractiilor acestei zone.
Borsa
Cea mai importanta statiune din Maramures, Borsa este situata in muntii Rodnei la o altitudine de 860 m. Inconjurata de paduri seculare, statiunea beneficiaza de un climat favorabil tratarii multor afectiuni si in mod special a nevrozelor. Este deschisa tot timpul anului si dispune de locuri de cazare in hoteluri si cabane confortabile. Pot fi organizate drumetii spre cabana Puzdrele, rezervatia naturala Pietrosul Mare sau pe valea Izei, faimoasa pentru frumusetea portilor si a bisericilor din lemn.
Vatra Dornei

Este situata in partea de nord a tarii la intretaierea Moldovei cu Transilvania si este cunoscuta, datorita izvoarelor cu ape minerale si carbogazoase, inca de la inceputul secolului al XIX-lea. Muntii Rarau, Giumalau, Calimani cu numeroase trasee montane (de vara sau de iarna) constitue o atractie majora pentru.turistii din statiune. Dispune de citeva hoteluri si vile confortabile si de instalatie de transport pe cablu.

sursa:
http://www.romanian-portal.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu