miercuri, 27 iulie 2011

Atracții Turistice În Italia

Roma
Capitala Italiei este situata pe malul râului Tibru si are o istorie îndelungată, fiind de-a lungul secolelor capitala republicii romane, a imperiului roman si a Italiei moderne. Este capitala regiunii Lazio şi a Provinciei Roma. Roma este un important centru turistic. Impanzit de monumente istorice de origine romana, etrusca, renascentista si baroca lasate de trecerea vremii, are de oferit cate ceva pentru toate gusturile. Cel mai mare si mai important oras al Italiei, centrul economic si cultural este locuit de peste 2,5 milioane de oameni, carora li se adauga milioane de turisti care il viziteaza in fiecare an. Principalele atractii turistice: Colosseumul, Columna lui Traian, Pantheonul, sute de biserici si monumente, impunatorul Vatican, romantica Venetie si Sicilia, cea mai mare si mai faimoasa insula din Mediterana. Un alt motiv pentru care Italia este printre cele mai cautate destinatii sunt preparatele culinare, vinurile, muzica. 

Biserica Santa Maria Maggiore 
Biserica Santa Maria Maggiore este una dintre cele patru mari biserici din Roma, construita in anul 352 d. Hr. si este dedicata Sfintei Marii. Lacasul a fost ridicat dupa ce Papei Liberius i s-a aratat in vis Maica Domnului, care l-a indemnat sa faca o astfel de constructie.

Castelul Sant' Angelo
Cladirea, construita initial ca mausoleu pentru imparatul Adrian, este o constructie ciudata, circulara, masiva, la care se ajunge traversand unul dintre cele mai frumoase poduri din lume: Pont Sant' Angelo, creatie a arhitectului Bernini. 
In secolul sase a fost transformata in fortareata papala, fiind legata prin pasaje subterane de Vatican. Nu putini au fost pontifii care au simtit nevoia sa foloseasca pasajul secret in vremuri de restriste. Azi, mausoleul este un muzeu interesant, mai ales ca se stie ca aici a fost locul unde s-a sinucis Tosca, evocata ulterior de Puccini. 

Biserica Il Gesù din Roma
Construită între 1554 şi 1584, Il Gesù (în italiană Chiesa del Sacro Nome di Gesù, cunoscută mai ales sub numele Il Gesù) este o mare biserică din Roma, prima biserica a iezuitilor. Proiectul general al bisericii a forst realizat de arhitectul Giacomo Barozzi da Vignola, iar faţada a fost proiectată de Giacomo della Porta. Edificiul a servit de-a lungul timpului drept model pentru numeroase biserici construite în stil baroc în Europa Centrală.

Colosseumul
Colosseumul ramane cea mai vestita si mai mare arena construite vreodata de romani. Initiativa construirii sale a avut-o imparatul Nero ca urmare a influentei majore pe care o aveau in acele timpuri luptele de gladiatori. Astfel, s-a realizat o arena imensa pentru asemenea spectacole publice. 
Termenul de Colosseum provine de la statuia colosala - de 36 de metri - care il reprezenta pe Nero in chip de zeu al soarelui, odinioara amplasata langa amfiteatru, demolata ulterior. Nu numai statuia, dar si amfiteatrul era o priveliste grandioasa. In forma de elipsa, cu axa mare de 186 m, axa mica de 150m, avea un perimetru de 520 m si o inaltime de 55m, oferind locuri pentru aproximativ 50.000 spectatori. Fundatia pe care a fost construit avea 12 metri grosime. 
Sa cladesti asa ceva, era chiar pentru neintrecutii constructori romani o adevarata provocare. A necesitat - printre nenumarate alte materiale de constructie - zeci de mii de tone de marmura (adusa din apropiere, din Tivoli) si aproape 300 tone de fier pentru a lega blocurile unul de celalalt. Ca un precedent la materialele prefabricate moderne, multe dintre partile componente ale Colloseumului au fost construite in alta parte si aduse la locul construirii arenei pentru asamblare. Aceasta metoda a permis un ritm accelerat de lucru care a dus la construirea edificiului in numai 7 ani.

Dealul Capitoliului 
Sediu al autoritatilor municipale, Dealul Capitoliului a fost centrul guvernamental al vechii Rome si este centrul geografic al orasului de azi. Cea mai frumoasa priveliste se poate admira noaptea, cand este pustiu. Piata a fost conceputa de Michelangelo in 1583. Este marginita de trei cladiri concepute tot de celebrul artist renascentist: Palazzo Nuovo si Palazzo dei Conservatori, care adapostesc impreuna Muzeele Capitoline, si Palazzo Senatorio. 
Statuia ecvestra din bronz a lui Marcus Aurelius, care se afla in centrul pietei, este o copie facuta dupa vechi fotografii. Originalul care data de la sfarsitul secolului al II-lea e.n. a fost grav afectat de poluare si porumbei, fiind inlaturat in 1981. Dupa e a fost restaurata a fost expusa in Palazzo Nuovo.

Fantana dorintelor
O splendoare - Fontana di Trevi a fost construita de arhitectul Salvi in 1735 si terminata in 1762. Aceasta fantana este un exemplu perfect de stil rococo cu efecte dramatice - creaturi acvatice de marmura, dominate de un impresionant Oceanus. Apa vine din izvorul Acqua Vergine, numit asa deoarece, conform legendei, o fecioara le-a aratat sursa soldatilor insetati. Povestea e sculptata in dreapta lui Oceanus. Se spune ca trebuie sa arunci un banut in fantana ca sa fii sigur ca te vei intoarce la Roma, dar si ca dorintele puse la aruncarea banutului se indeplinesc.

Pantheonul
Cu proportiile sale absolut perfecte, Pantheon-ul era considerat in antichitate drept "Miracolul Romei". Aprecierea ramane valabila pana in prezent, caci acest miracol se ridica mandru, exact asa cum a fost construit de Adriano, in urma cu 1 900 de ani. Acest templu este o exemplificare extraordinara a uneia dintre cele mai mari inventii romane: domul. Cu un diametru de 43,5 metri - echivalentul distantei dintre sandalele si torta Statuii Libertatii – domul Pantheon-ului a ramas pana in secolul 15 cea mai mare constructie de acest tip din lume. Construcţia este o emisfera perfecta, avand inaltimea si diametrul egale intre ele. O structura de acest tip a fost realizabila la vremea respectiva numai datorita unei alte inventii romane, betonul. Dar cum a fost posibil ca romanii sa construiască un dom de asemenea dimensiuni fara a-l consolida cu armaturi de otel? Folosind piatra ponce amestecata in beton, constructorii Romei au creat un material incredibil de usor si de rezistent. Acesta a fost modelat intr-o matrita care se ingusta, ajungand de la o grosime de 6,7 metri la baza domului la numai 0,6 metri in varful acestuia.

Piata Navonna
Piazza Navona este una dintre cele mai celebre si cele mai frumoase piete din Roma. Mare, plina de terase si artisti care picteaza in aer liber, Piazza Navona are nu mai putin de trei fantani. Cea mai mare este Fontana dei Quattro Fiumi (Fantana celor patru fluvii). Fiecare din cele patru statuete ce decoreaza acest moment reprezinta cate un fluviu de pe continente diferite: Nilul, Gangele, Dunarea si Amazonul. Celelalte doua fantani sunt Fontana di Nettuno in nordul pietei si Fontana del Moro in sud. 
Aici in perioada Sarbatorilor de Iarna se organizeaza unul dintre cele mai mari targuri de Craciun din Europa.

Vatican - Sfantul Scaun 
Nu multe sunt religiile care au un stat, dar catolicismul nu e doar o religie. Sfantul Scaun - Vaticanul este probabil cel mai bogat stat independent din lume, impresionanta colectie de comori inestimabile de arta compensand lipsa totala de resurse naturale. Pentru iubitorii de arta, Vaticanul este centrul suprem, adapostind comori universal cunoscute, de la Capela Sixtina la celebra piata construita de Bernini. 

Napoli
Napoli este cel mai mare oraş din Italia de sud. Este una dintre capitalele regionale şi are o populaţie de un milion de locuitori, iar împreună cu zona metropolitană strânge trei milioane de locuitori. Se află la mijlocul distanţei dintre Vezuviu şi zona vulcanică Campi Flegrei. Napoli a fost o colonie greaca ce se numea Neapoli (noua cetate) si este influentat de pasiunea pentru pizza margherita. Napoli este un oras cu o frumoasa asezare geografica, in jurul golfului omonim si la poalele muntelui Vezuviu, bogat in monumente cum sunt: Castel Nuovo (se. XII), Arcul de Triumf, Palatul Regal (sec. XVII), Palatul si Galeria Nationala de pe Capodimonte, biserici; in apropiere aflandu-se orasul roman Pompei acoperit cu lava in timpul eruptiei vulcanului Vezuviu din anul 79 d. Hr., in prezent eliberat de acesta.

Milano - puncte de atractie

Domul 
Se afla pe locul 3 in rindul celor mai mari biserici din lume. Piata in care se afla Domul este cea mai cautata de turisti. 

Biserica Santa Maria Delle Grazie 
In incinta acesteia se afla lucrarea lui Leonardo Da Vinci ‘Cina cea de Taina’. Vizita trebuie planificata din timp.

Pinacoteca Di Brera 
Contine o colectie de opere de arta realizate de autori foarte cunoscuti. 

Galeria Victor Emanuel II 
O galerie eleganta ce cuprinde restaurante, cafenele etc. Este un centru atat pentru activitati culturale cat si pentru cele mondene. 

Alte orase si atractii turistice

Assisi - orasul este un ansamblu monastic romano - gotic San Francescodin sec. XIII, constand in doua bazilici suprapuse, cea de sus cu fresce de Giotto ilustrand viata sfantului.
Bologna - orasul cuprinde numeroase palate, biserici, fantani, doua turnuri inclinate si una dintre cele mai vechi universitati din lume.
Padova - mare bazilica II Santo din sec. XIII, care adaposteste mormantul Sf. Anton de Padova, Capela Scrovegni din sec. XIV pictata de Giotto, palate, orenumita universitate la care invatau si unii principi romani.
Pisa - Piazza del Duomo sau Campo dei Miràcoli, cu renumitul Turn din Pisa - Tore pendente/ Turnul inclinat, care are o înălţime de 30 de metri şi o greutate de 14.453 tone. Construcţia a început în august 1173.
Siena - cu faimoasa Piazza del Campo, piata in forma de evantai, marginita printre altele de Palazzo Publico avand un turn inalt de 88 m.
Ravenna - biserica din San Vitale din sec. VI cu celebre mozaicuri prezentandu-i pe imparatii Iustinian si Teodora cu suitele lor, alte bazilici, mormantul lui Dante, mausoleul lui Teodoric.

Destinatii romantice
Rivierele sunt sectoare de litoral amenajate pentru turism, cea mai importanta fiind Riviera Italiana, constand intr-un lant de statiuni balneo - maritime: San Remo, Diano Marina, Alassio, Nervi, Portofino, Santa Margherita Ligure, etc..., apoi rivierele napolitana situate in Golful Napoli: Amalfi, Sorrento, insulele Ischia si Capri, veneziana: Lido di Venezia, Riccione, Rimini, sarda aflandu-se in insula Sardinia, palermitana aflandu-se in zona orasului Palermo.

Venetia
Amplasata in laguna sarata a Marii Adriatice, pe aproape 5 km de pamant, Venetia se intinde pe mai mult de 100 de insulite. Principala cale pe apa este Canal Grande, care serpuieste din Piata San Marco spre marginea orasului. De-alungul Marelui Canal pot fi admirate unele dintre cele mai frumoase palate din Europa, ridicate de bogatii negutatori venetieni. Principalele atractii ale orasului le constituie, pe langa Canal Grande, Piata si Basilica San Marco, Palatul Dogilor, Puntea Suspinelor, Ponte Rialto, cartierele centrului istoric: Castello, Cannaregio, San Polo, Santa Croce, Dorsoduro, cu nenumaratele comori arhitectonice, artistice si culturale. Nu pot fi omise insulele lagunei - Murano, Burano, Mazzorbo, Torcello, Sant'Erasmo sau Pellestrina.

Roma Este Capitala Italiei

Situat pe malul fluviului Tibru, orașul are o istorie îndelungată fiind de-a lungul secolelor capitala Republicii Romane, a Imperiului Roman, a Bisericii Romano-Catolice și a Italiei moderne. Roma are o populație de 2.923.000 persoane. Aria metropolitană are o populație de în jur de 4 milioane. Este capitala regiunii Lazio și a Provinciei Roma. Primarul Romei este Gianni Alemanno.
Roma este un important centru turistic. Printre monumentele cele mai faimoase se numără Colosseumul și Columna lui Traian. O enclavă a Romei este și statul Vatican, un teritoriu suveran al Sfântului Scaun situat într-un cartier roman. Este cel mai mic stat din lume, și capitala singurei religii care are reprezentație în Națiunile Unite (ca un stat observator non-membru).
Roma, Caput mundi („Capitala lumii”), la Città Eterna („Orașul etern”), Limen Apostolorum („Pragul apostolilor”), la città dei sette colli („Orașul celor șapte coline”) sau pur și simplu l'Urbe („Orașul”), este profund modernă și cosmopolită. Ca unul dintre puținele orașe mari ale Europei care a supraviețuit celui de-al doilea război mondial relativ puțin afectat, centrul Romei rămâne renascentist și baroc în esența sa. Centrul Istoric al Romei este pe lista UNESCO de Patrimoniu al Umanității.Roma are o climă tipică de tip mediteranean, ce caracterizează regiunile Italiei situate pe coasta mediteraneană. Cea mai plăcută climă este din luna aprilie până în iunie, și de la mijlocul lui septembrie până în octombrie; în particular, ottobrata (se poate traduce ca „zi frumoasă de octombrie”) sunt cunoscute ca zile însorite și calde. În luna august, temperatura din miezul zilei deseori depășește 32 °C; în mod tradițional, multe afaceri se închideau în luna august, și romanii obișnuiau să plece atunci spre stațiunile de vacanță, dar această tendință începe să dispară, și orașul începe să devină complet funcțional de-a lungul întregii veri, datorită turismului în creștere și schimbării mentalității de lucru a populației sale. Temperatura maximă în decembrie este în medie de aproximativ 14 °C.Centrul istoric al orașului este dominat de tradiționalele „șapte coline ale Romei”: colinele Capitoliu, Palatin, Viminal, Quirinal, Esquilin, Celian și Aventin. Tibrul curge spre sud prin Roma, centrul fiind situat acolo unde Insula Tibrului facilita trecerea.
Au rămas în picioare mari părți ale vechilor ziduri ale orașului. Zidul Servian a fost construit doisprezece ani după ce galii au prădat orașul în 390 î.Hr.; includea mare parte din Dealurile Esquilin și Celian, precum și celelalte cinci în întregime. Roma a depășit în dezvoltarea sa Zidul Servian, dar nu s-au mai construit alte ziduri până în 270 d.Hr., când Aurelian a început construirea Zidurilor Aureliene. Aveau o lungime de aproape 19 km, și a fost zidul pe care trupele regale italiene au trebuit să-l străpungă pentru a intra în oraș în 1870.
Deși relativ mic, vechiul centru al orașului conține aproximativ 300 de hotele și 300 pensioni, peste 200 de palate, 900 de biserici, opt dintre parcurile principale ale Romei, reședința președintelui republicii, casele Parlamentului, birouri ale orașului și guvernului local, precum și multe monumente faimoase. Vechiul oraș conține de asemenea mii de ateliere, birouri, baruri și restaurante. Milioane de turiști vizitează Roma anual, ea fiind unul dintre cele mai vizitate orașe din lume.Orașul Roma înconjoară Vaticanul, o enclavă a Sfântului Scaun, care este un stat suveran. Găzduiește Piața Sfântului Petru, cu Bazilica corespondentă. Spațiul liber din fața bazilicii a fost reconceput de Gian Lorenzo Bernini, din 1656 până în 1667, sub direcția Papei Alexandru al VII-lea, ca o curte adecvată necesităților, gândită astfel încât un număr cât mai mare de oameni „să-l poată vedea pe Papă dându-și binecuvântarea, fie din mijlocul fațadei bisericii, fie dintr-o fereastră a Palatului Vatican” (Norwich 1975 p 175). În Vatican se află de asemenea prestigioasele Biblioteca Vaticanului, Muzeele Vaticanului cu Capela Sixtină, Camerele Rafael și alte opere importante ale lui Leonardo Da Vinci, Rafael, Giotto, sau Botticelli.Muzee și galerii
Lista celor mai importante muzee și galerii din Roma include : Muzeul Național din Roma, Muzeul Civilizației Romane, Muzeul Național Etrusc Villa Giulia, Muzeele Capitoline, Galeria Borghese, Muzeul Castelului Sant'Angelo, și Galeria Națională de Artă Modernă.Vile și grădini
Centrul Romei este înconjurat de niște spații verzi mari și vechi ville romane opulente, care sunt rămășițele villelor care înconjurau orașul papal. Majoritatea au fost distruse de speculațiile imobiliare de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Cele mai importante dintre cele care au supraviețuit sunt :
Villa Borghese, cu o grădină mare cu panoramă, în stilul naturalist englez al secolului al XIX-lea, conținând un număr de clădiri, muzee (vezi Galeria Borghese) și atracții;
Villa Ada, cel mai mare parc public cu priveliște din Roma;
Villa Doria Pamphili, al doilea ca mărime, cu o suprafață de 1,8 km²;
Villa Torlonia, un exemplu splendid de conac de tip Art Nouveau, care a fost reședința romană a lui Benito Mussolini;
Villa Albani, comandată de Alessandro Cardinal Albani pentru a găzdui colecția sa de antichități și sculptură romană.

Italia


Italia, oficial Republica Italiană (italiană Repubblica Italiana, numele scurt este identic) este un stat suveran european, situat în cea mai mare parte pe Peninsula Italică și cuprinzând și câteva insule la Marea Mediterană, cele mai importante fiind Sicilia și Sardinia. Se învecinează cu Franța la nord-vest, Elveția și Austria la nord și Slovenia la nord-est. De asemenea înconjoară două enclave independente: San Marino și Vatican, și are și o exclavă înconjurată de Elveția numită Campione d'Italia. Capitala Italiei este Roma.

Italia a fost un loc de origine al multor culturi europene, precum etrusci și romani, și al mișcărilor culturale moderne, cea mai notabilă fiind Renașterea. Roma este un sediu al Bisericii Romano-Catolice, și a fost pentru o perioadă lungă centrul civilizației occidentale.
Astăzi Italia este o republică democratică și o țară dezvoltată, ocupând a șaptea poziție conform PIB-ului, a opta conform indicelui calității vieții și a douăzecea conform indicelui dezvoltării umane. Este membru fondator al Uniunii Europene și unul dintre membri ai G8, OTAN-ului, Consiliului Europei, Uniunii Europei Occidentale.Istoria Italiei este probabil cea mai importantă în privința dezvoltării culturale și a dezvoltării sociale din mediterană. Țara a fost o gazda pentru importante activități în timpurile preistorice, și de aceea săpături arheologice pot fi găsite în multe regiuni: Lazio și Toscana, Umbria și Basilicata. După Magna Grecia, Civilizația etruscă și Imperiul Roman care a venit să domine acestă parte a lumii, au urmat Evul Mediu Umanismul și Renașterea, care au ajutat mai apoi la formarea filozofiei și artei europene. Orașul Roma conține unele dintre cele mai importante exemple de Baroc.
Italia în era modernă a devenit un stat-națiune efectiv - pe 17 martie, 1861 - când statele peninsulei și Cele două Sicilii au fost unite de către regele Victor Emmanuel II din dinastia de Savoia. Arhitectul unificației italiene, oricum, a fost Contele Camillo Benso di Cavour, primul ministru al lui Victor Emmanuel. Roma însăși a râmas un deceniu sub Papalitate, devenind parte a Regatului Italiei doar pe 20 septembrie, 1870, data finală a unificării italiene. Vaticanul este acum o enclavă independentă înconjurată de Italia, ca și San Marino.
Italia participă alături de Antantă în primul război mondial.
Dictatura fascistă a lui Benito Mussolini care a început în 1922 a condus la o alianță dezastroasă cu Germania și cu Japonia numită Axa Berlin-Roma-Tokio (Puterile Axei) și la înfrângerea ultimativă a Italiei în cel de-al doilea război mondial. Pe 2 iunie, 1946 un referendum asupra monarhiei a rezultat în stabilirea Republicii Italiene, care a dus la adoptarea unei noi constituții pe 1 ianuarie, 1948. Membrii familiei regale au fost trimiși în exil datorită asocierii lor cu regimul fascist.
Italia a fost membră fondatoare a NATO și a Uniunii Europene, și s-a alăturat grupului de creștere a unificării politice și monetare din Europa de Vest, incluzând introducerea Euro în 1999.Italia constă în principal dintr-o peninsulă (poreclă Stivale-cizma) care se extinde în Marea Mediterană, unde împreună cu două mari insule, Sicilia și Sardinia (Sardegna), creează diferite compartimente ale mării: Marea Adriatică la nord-est, Marea Ionică la sud-est, Marea Tireniană la sud-vest și în final Marea Ligurică la nord-vest. Munții Apenini (Monti Appennini) din centrul peninsulei, merg spre est, unindu-se cu Alpii, care apoi formează un arc, închizând Italia în nord. Aici se află și o lagună aluvionară mare, Laguna Pad-Veneția, străbătută de Râul Pad și de mulți afluenți ai săi, care curg dinspre Alpi, Apenini și Dolomiți. Alte râuri cunoscute sunt Tibrul (Tevere), Adige și Arno. Cel mai înalt vârf al Italiei este Mont Blanc (Monte Bianco) cu 4,807 m, dar Italia este mai ales asociată cu doi faimoși vulcani: acum adormitul Vezuviu (Vesuvio) în apropriere de Napoli și activul Etna în Sicilia. Italia reprezenta a șasea economie în 2004, după Statele Unite, Japonia, Germania, Regatul unit al Marii Britanii și Franța. Italia are o economie industrială diversificată, cu un venit pe cap de locuitor apropiat unor țări ca Franța și Regatul Unit. Economia capitalistă rămâne divizată într-un nord industrial bine dezvoltat, dominat de companii private și un sud agricultural, cu o rată a șomajului de 20%.
Majoritatea materiilor prime necesare industriei și mai mult decât 75% din necesarul de energie este acoperit prin importuri. În decada trecută, Italia a urmărit o politică fiscală strânsă pentru a îndeplinii criteriile Uniuniilor economice și monetare, beneficiind de o rată a inflației scăzută care i-a permis alăturarea la Euro de la conceperea sa în 1999.
Performanța economică italiană a rămas în urma parteneriilor săi europeni, guvernul actual inițiind o serie de reforme pe termen scurt destinate îmbunătățirii competivității și a creșterii pe termen lung. S-a mișcat încet, totuși, în implementarea reformelor.
În anul 2010, piața auto italiană fost de 1,96 milioane de unități, în scădere cu 9% față de anul precedent.
Investițiile străine directe (ISD) în Italia au fost de 30,5 miliarde de dolari în 2009, față de 17 miliarde de dolari în 2008.Italia este în general o omogenitate lingvistică și religoasă, totuși, cultura sa, economia sa și politica sa sunt diverse. Italia are a cincea densitate a populației europene ca mărime, atingând 196 de oameni pe km². Grupurile minoritare sunt mici, cele mai mari fiind cel vorbitor de limba germană în Tirolul de Sud (1991: 287.503 germani și 116.914 italieni) și cel de limba slovenă lângă Trieste.
Alte grupuri minoritare cu limbi oficiale parțiale sunt cele franceze în Valle d'Aosta; cele sarde în Sardinia; cele ladine în Dolomiți; și cele friuliene în regiunea Friuli-Veneția Giulia, toate patru limbi romanice. În plus există alte câteva minorități locale mici, ca și cele vorbitoare de Limba occitană în sudul văii Piemontului; Limba catalană în orașele Alghero și Sardinia; Limba albaneză în anumite sate din Calabria și Sicilia; și de dialecte grecești vechi în satele din Calabria.
Deși Romano-Catolicismul este religia majoritară (85% din cetățenii nou-născuți sunt în mod normal catolici) urmată de religia protestantă și cea iudaică, dar este constatată și o creștere a comunității musulmane imigrante.
În prezent (mai 2010), Italia are o populație de imigranți de circa 4 milioane de persoane.Italia este bine cunoscută pentru arta și cultura sa, precum și datorită nenumeratelor ei monumente, printre care se numără Turnul din Pisa și Colosseumul roman, dar și pentru mâncarea sa (pizza, pasta, s.a.m.d.), vin, stilul de viață, eleganță, design, cinema, teatru, literatură, poezie, arte vizuale, muzică (mai ales de operă), sărbători, și în general pentru gust.
Mișcările artistice ale Renașterii și barocului a apărut în Italia între secolele al 14-lea și al 15-lea, respectiv la sfârșitul secolului al 16-lea, determinând o adevărată revoluție artistică în Italia, mai întâi, în Europa ulterior și apoi în întreaga lume.
Genurile literare care au înflorit în Italia, așa cum sunt poezia lui Petrarca, Tasso și a lui Ariosto, respectiv proza lui Dante, Boccaccio, Machiavelli și a lui Castiglione, au exercitat o influență durabilă în dezvoltarea culturii vestice, la fel ca și pictura, sculptura și arhitectura, la care au contribuit artiști extraordinari ca Leonardo da Vinci, Raffaello, Botticelli, Fra Angelico și Michelangelo.
Influența muzicală a compozitorilor italiani ai epocii baroce, precum Monteverdi, Palestrina și Vivaldi s-a dovedit a fi remarcabilă. Mai târziu, în secolul al 19-lea, opera romantică italiană (gen muzical "inventat" de asemenea de italieni) a excelat datorită compozitorilor Gioacchino Rossini, Giuseppe Verdi și Giacomo Puccini.
Artiștii, scriitorii, regizorii, arhitecții, compozitorii și designerii contemporani italieni contribuie semnificativ la cultura vestică.
Fotbalul este principalul sport național.

duminică, 10 iulie 2011

Locuri Frumoase Pentru O Vacanță În Ungaria



Oferte de vacață:

Buda Castle (Budavar)   Budapesta
Castelul Buda este castel întins şi complexe, care timp de secole adăpostite regilor şi reginelor din Ungaria.
Buda Castle (Budavar), Budapesta

Podurile din Budapesta (hidak)   Budapesta
Podurile din Budapesta (hidak), Budapesta


Bastionul Pescarilor (Halaszbastya)   Budapesta
Bastionul Pescarilor (Halaszbastya), Budapesta


Bazilica Sfântul Ştefan (Szent Istvan Bazilika)   Budapesta


Bazilica Sfântul Ştefan (Szent Istvan Bazilika), Budapesta

Szechenyi Bath (Szechenyi Fürdő)   Budapesta
Szechenyi Bath (Szechenyi Fürdő), Budapesta
 Complexul Băile Szechenyi ar fi cu siguranta cu privire la programul în Budapesta, nu în mod ideal într-un week-end în cazul în care locul tinde pentru a obţine prea aglomerat. Acestea sunt deschise în fiecare zi.

Heroes 'Square (Hosok Tere)   Budapesta
Heroes 'Square (Hosok tere), Budapesta
 La sfârşitul lungi şi frunze Andrâssy Utca se află Piaţa Eroilor corespunzător Grand .


Parlamentul European (Orszaghaz)   Budapesta
Parlamentul European (Orszaghaz), Budapesta



Monumente din Budapesta.

Market Hall (Grand Market Hall - Nagyvasarcsarnok)   Budapesta
Market Hall (Grand Market Hall - Nagyvasarcsarnok), Budapesta
 Sala Piata Mare din Budapesta este cea mai mare piaţă de interior din oraş şi un monument de arhitectura în sine. 

Biserica Mathias (Mátyás-Templom)   Budapesta
Biserica Mathias (Mátyás-Templom), Budapesta
Biserica Mátyás (Mátyás-Templom) este un punct de reper pe Castelului din Budapesta Hill.

Margharet Island (Margit Sziget-)   Budapesta
Margharet Island (Margit Sziget-), Budapesta
Insula Margareta se află în mijlocul Dunării şi este accesibil de la Podul Margareta, fie pe jos, autobuzul sau tramvaiul.

Băi termale din Budapesta   Budapesta
Băi termale din Budapesta, Budapesta
Trebuie să mergi la una dintre băile turceşti sau termică. Există mai multe băi termale în Budapesta şi există chiar mai mult in afara de Budapesta. Cele mai bune sunt cele: Kiraly Fürdő Rudas Fürdő Gellert .


Vizualizări, peisaje din Budapesta   Budapesta
Vizualizări, peisaje din Budapesta, Budapesta

Arhitectură   Budapesta
Arhitectura, Budapesta


Castelul Vajdahunyad (Vajdahunyad-var)   Budapesta
Castelul Vajdahunyad (Vajdahunyad-var), Budapesta


Croazieră pe Dunăre   Budapesta
Croazieră pe Dunăre, din Budapesta


Sinagoga - Dohány Street (Central) Sinagoga   Budapesta
Sinagoga - Dohány Street (central) Sinagoga, Budapesta


Casa Terorii Muzeu - Terror Haza Muzeum   Budapesta
Casa Terorii Muzeu - Terror Haza Muzeum, Budapesta


Cade sale de baie Gellért (Gellért Fürdő)   Budapesta
Cade sale de baie Gellért (Gellért Fürdő), Budapesta



Excursii de o zi în afara Budapestei: Szentendre   Budapesta
Excursii de o zi în afara Budapestei: Szentendre, Budapesta


Opera (Opera Maghiară de Stat - Magyar Allami Operaház)   Budapesta
Opera (Opera Maghiară de Stat - Magyar Allami Operaház), Budapesta
Lacul Balaton  este o apă dulce în lac Transdanubian regiune a Ungariei . Una dintre cele mai mari lacuri din Europa . Cel mai mare lac din Europa Centrală , şi una din destinatiile sale turistice în primul rând. Deoarece Ungaria este fără ieşire la mare (litoralul tăiată după primul război mondial ), Lacul Balaton este adesea numit "Marea Ungariei". Râul Zala oferă cel mai mare aflux de apă spre lac, şi canalizate SiO este fluxul numai.
Regiunea muntoasă din malul de nord este cunoscut atât pentru ei istorice caracter şi ca o importantă regiune viticolă , în timp ce malul sudic plat este cunoscut pentru staţiuni . Balatonfüred şi Hévíz dezvoltat devreme ca statiuni pentru cei bogati, dar nu a fost până la la sfârşitul secolului al nouăsprezecelea că proprietarii de pământ, lor viţă de vie distruse de păduchi , a inceput sa construiasca, case de vara de a închiria pentru a claselor de mijloc infloritoare. Statiuni importante din jurul lacului sunt Siófok , Keszthely , şi Balatonfüred . Siófok este cunoscut de multe ori ca "Partidul de capital din Ungaria", care atrage mulţi tineri petrecareti vara din cauza sale numeroase cluburi mari. Keszthely este site-ul de celebrul Palat Festetics şi Balatonfüred este un oraş istoric de origine pentru scăldat anual Anna Ball .
Sezonului turistic ridicat se extinde din iunie până la sfârşitul lunii august. Temperatura medie a apei pe timpul verii este de 25 ° C, ceea ce face pentru scăldat şi înot plăcut. Cele mai multe plaje constă fie iarba, pietre, nisip sau silty care, de asemenea, face cel mai mult din partea de jos a lacului. Multe statiuni au plaje artificiale de nisip si toate plajele au acces la apă pas. Alte atractii turistice includ navigatie, pescuit, si alte sporturi de apă, precum şi vizitarea rural şi dealuri, vinăriile pe coasta de nord, şi viaţa de noapte pe malul de sud. Tihany.